Menu
Your Cart

Porefectly Clear

Un ser cu textură ușoară de gel ce conține acid salicilic 2% (alias BHA) și sarcozină pentru a curăța, decongestiona porii și pentru a îmbunătăți/ echilibra tenurile cu exces de sebum, grase sau predispuse la puncte negre.

Ser exfoliant conceput în special pentru ten gras sau mixt, predispus la puncte negre si exces de sebum.

Acidul salicilic este un bine cunoscut acid solubil in ulei, recunoscut a fi extrem de eficient în tratarea punctelor negre și a porilor măriți. Acest  exfoliant superstar acționează în interiorul porilor și elimină celulele moarte sau acumulările de impurități.  Sarcozina iși uneste fortele cu BHA pentru a ameliora problemele asociate tenului, cum ar fi producția excesivă de sebum.

pH: 3.5-3.9

2% acid salicilic + sarcozină, alantoină


Netestat pe animale | Vegan | Nu conține parfum sau uleiuri esențiale | Nu conține gluten| Malassezia-safe (acnee fungica - safe)

Cui se adresează:

Tuturor tipurilor de ten, în special mixt sau gras, în lupta cu punctele negre, producția excesivă de sebum și pori măriți și încărcați.

Tip de ten: mixt-gras

Problema tenului: puncte negre, pori măriți, exces de sebum

Textura: consistență subțire, foarte rapid absorbabilă.


Cum se foloseste?

Aplicați câteva picături pe tenul curat și uscat, înainte de alte seruri sau creme. Folosiți o dată pe zi sau o dată la două zile, dimineața sau seara.

Perioada de valabilitate: 1 an de la productie (nedeschis), 8 luni PAO (perioada dupa deschidere).


Ingrediente cheie:

Acid salicilic alias BHA (2%) - Un superstar exfoliant solubil in ulei, care poate deschide porii și echilibra pielea grasă, predispusă la punctele negre. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii.

Sarcozina - un ingredient derivat din aminoacizi care functioneaza ca așa-numitul inhibitor al 5α-reductazei, ajutând la normalizarea producției de sebum și a aspectului porilor.

Alantoina - Un ingredient clasic de îngrijire a tenului, cunoscut pentru abilitățile sale de calmare și protejare.


Lista completa ingrediente (INCI):

Aqua (Water)), Pentylen Glycol, Dipropylen Glycol, Metil Glucet-20, Acid Salicylic, Butylen Glycol, Sarcosine, Allantoin, Sodium Hydroxide,  Xanthan Gum, Disodium EDTA .


Studii stiintifice/ Cercetare:

Leslie Baumann, MD, Cosmeceuticals and Cosmetic Ingredients, 1st edition, Salicylic Acid, p301

Seminars in cutaneous medicine and surgery, 10/ 2008; 27(3):170-6., Effective Over-the-Counter Acne Treatments

Clin Cosmet Investig Dermatol. 2010; 3: 135-142., Applications of Hydroxy acids: classification, mechanisms, and photoactivity

Nam, Gaewon. "Stratum Corneum Exfoliation Effect ." Journal of the Society of Cosmetic Scientists of Korea 42.4 (2016): 413-420.

Bashir, S. J., et al. "Cutaneous bioassay of salicylic acid ." International journal of pharmaceitics 292.1-2 (2005): 187-194.

Kornhauser, Andrija et al. "The effects of topically applied glycolic cid and salicylic acid on ultraviolet radiation-induced erythema, DNA damage and sunburn cell formation in human skin." Journal of dermatological science 55.1 (2009): 10-17.