Menu
Your Cart

Cheer Up 30 ml

descriere

Exfoliant mediu spre puternic cu 6% Acid Mandelic + BHA menit să ajute tenul mixt, cu actiune atât la suprafața pielii cât și la nivelul porilor, având rolul de a exfolia și echilibra nivelul de sebum.

Un acid exfoliant ușor dar eficient, cu absorbție rapidă, conceput pentru o exfoliere mixtă. Combinația de acid mandelic și acid salicilic exfoliază atât la suprafața pielii, cât și la nivelul porilor, este antibacterian și antiinflamator.

3.2-3.6 pH
5% Acid Mandelic
1% Acid Salicilic

Cei doi acizi în combinație cu Sarcosine, un derivat de aminoacizi, ajută la micșorarea porilor dilatați și la echilibrarea producției de sebum. Printr-o folosire simplă, Cheer Up combate o serie de probleme tipice tenului mixt, inclusiv a porilor dilatați, a producției de sebum suplimentar, puncte negre, acnee precum și semne post-acneice.

Cheer Up nu irită și nu usucă pielea, venind în întâmpinarea tenului cu probleme. Este cea mai bine vândută formulă a noastră, câștigând Premiul Cosmopolitan Beauty Award  în Ungaria pentru cel mai bun exfoliant.

Netestat pe animale | Vegan | Fără parfum sau uleiuri esențiale | Fără gluten | Malassezia-safe (acnee fungica-safe) I Sigur în sarcină și alăptare


Cui se adresează:

Aproape tuturor, dar  în special persoanelor cu ten mixt care se luptă cu acneea, cu punctele negre, cu producția mare de sebum și pori dilatați. De asemenea, este suficient de blând pentru a fi utilizat pe pielea sensibilă, cu roșeață.

Tipuri de ten
 oricărui tip de ten, în special celui mixt. Potrivit pentru ten sensibil
Probleme ale pielii
pori dilatați, exces de sebum, acnee, pete post acneice
Textura
apoasă, fluidă

Cum poate fi folosit? 

Ideal, ca prim pas după curățarea pielii. Folosiți-l ca pe un toner, aplicându-l fie cu un disc de bumbac, fie turnați-l în palmă și aplicați cu ajutorul degetelor. Evitați zona din jurul ochilor!

Puteți începe utilizarea Cheer Up o dată la două zile urmând să-l folosiți ulterior chiar și de doua ori pe zi, în funcție de nivelul de toleranță al pielii. Pentru majoritatea tipurilor de ten, o dată pe zi este frecvența ideală. Așteptați absorbția totală, apoi continuați cu aplicarea serurilor și cremelor hidratante preferate.

IMPORTANT: Acidul mandelic ar putea face pielea mai sensibila la soare. Indiferent dacă aplici produsul dimineața sau seara, protecția solară se aplică în fiecare dimineață în strat generos, pentru a preveni efectele adverse cauzate de radiațiile UV. 

Alergie la aspirina: Cheer Up conține acid salicilic (BHA), nu folosiți acest produs dacă sunteți alergice la aspirină (acid acetilsalicilic).

Termen de valabilitate: 24 luni de la data fabricației (produs sigilat),  PAO 8 luni (de la data deschiderii).


precauții:

Produs de uz extern. A nu se ingera! A se evita contactul cu ochii.


ingrediente și cercetare

ingrediente cheie:

Acid Mandelic - acid AHA care provine din migdale amare și este cunoscut pentru blândețea sa și proprietățile antibacteriene. Nu doar exfoliază suprafața pielii, dar ajută și la combaterea acneei. (în special bun pentru pustule, dar ajută și nodulii inflamatori), precum și în combaterea semnele post-acneice.

 Acid Salicilic (BHA) - Faimosul acid solubil în ulei, care este “gold standard” în tratarea punctelor negre și a porilor dilatați. Acționează în interiorul porilor eliminând celulele moarte ale pielii.  

 Sarcosină - derivat din aminoacizi care ajută la normalizarea producției de sebum (nu prin uscarea pielii, este așa-numit inhibitor de 5a-reductază).  Normalizează porii dilatați și uniformizează suprafața pielii.

Xylitylglucoside + Anhydroxylitol + Xylitol - trio de umectanți pe bază de zahăr, care crește capacitate de absorbție a apei în piele și întărește bariera naturală a pielii.

 

listă completă ingrediente (INCI):

Water, Propanediol, Mandelic Acid, Salicylic Acid,  Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Sarcosine,  Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Glucose,  Xanthan Gum, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol

studii științifice/ cercetare:

Przegląd Dermatologiczny 2015/4, Evaluation of the efficacy and tolerability of mandelic acid-containing cosmetic formulations for acne skin care

MB Taylor, Cosmetic Dermatology, 1999, Summary of mandelic acid for the improvement of skin conditions

Dermatologic Surgery, Jan 1, 2009, Glycolic Acid Peels Versus Salicylic–Mandelic Acid Peels in Active Acne Vulgaris and PostAcne Scarring and Hyperpigmentation: A Comparative Study