Menu
Your Cart

Stress Less

Stress Less

O formula de gel usoara si matasoasa cu cantitati mari de Beta-Glucan din ovaz si Madecassoside din Centella Asiatica pentru a calma si repara tenul.


DESCRIERE


Stress Less este conceput pentru a ajuta tenul sensibil, deteriorat, iritat sau deshidratat cu combinatia de Beta-Glucan si Madecassoside, două supermolecule cu abilitati remarcabile de calmare, reparare si hidratare a pielii.

Beta-Glucanul este cea mai bioactiva si valoroasa parte a ovazului, avand proprietati de reparare intensa, de netezire a tenului si proprietati de vindecare a ranilor, in timp ce Madecassoside este una dintre principalele componente active ale Centella Asiatica, o planta medicinala care are un efect de calmare bine definita pentru vindecarea ranilor, cu efect antioxidant.


pH 5–5.5

0.2 Beta-Glucan + 0.3% Madecassoide


In aceasta formula folosim 0,2% beta-glucan și 0,3% madecasozid. Desi este posibil ca aceste valori  sa para mici, atunci cand vine vorba de aceste doua active, ele sunt mari. In teste se foloseste Madecassoside de la 0,05% (s-a dovedit ca inhiba productia de melanina indusa de UV) sau la concentratie de 0,1% combinat cu 5% Vitamina C pentru efecte anti-imbatranire. 0,2% din Madecassoside are un efect remarcabil de hidratare a pielii si de protectie, precum si proprietati de reducere a rosetii si mancarimii atopice ale tenului predispus la psoriazis. Studiile in vivo (facute pe oameni) de catre producatorul Beta-Glucan-ului arata ca molecula imbunatateste recuperarea barierei cutanate folosita la 0,05%, in timp ce capacitatea sa de hidratare este la fel de buna ca cea a acidului hialuronic sau chiar mai mare. Utilizat la 0,1%, Beta-Glucan-ul face tenul mai ferm, mai fin si mai elastic.


Sfat Geek: utilizati Stress Less cu C-Glow dimineata pentru beneficii suplimentare de anti-aging.

Netestat pe animale | Vegan | Nu contine parfum sau uleiuri esentiale | Nu contine gluten | Malassezia-safe (acnee fungica-safe)

Cui se adreseaza?

Aproape tuturor, dar recomandam Stress Less daca tenul este predispus la deshidratare, sensibilitate, roseata si iritatie sau daca utilizati substante active puternice (precum cele anti-acnee, cum ar fi peroxidul de benzoil sau anti-imbatranire, cum ar fi tretinoina) cunoscute pielii sau care compromit bariera cutanata.


Tipuri de ten: tuturor tipurilor de ten, mai ales celor sensibile

Probleme ale pielii: sensibilitate, iritate, protectie cutanata slabita, deshidratare

Textura: usoara, nelipicioasa, matasoasa, textura gelului


Cum se foloseste?

Aplicati cateva picaturi pe fata dupa curatare, inainte de a folosi alte creme. Poate fi folosit fie AM si / sau PM.


Ingrediente cheie:


Madecassoside: Una dintre principalele componente biologic active ale plantei medicinale Centella Asiatica, cunoscuta si sub numele de Gotu Kola sau Cica. Are actiuni de vindecare a ranilor, de calmare si cu actiune antioxidanta.


Beta-Glucan: O supermolecula provenita de la ovaz, care are proprietati de reparare intensa a tenului, fiind in același timp un calmant si hidratant excelent, care are chiar si unele efecte anti-imbatranire. Este o molecula mare de polizaharida (zahar), oarecum similara ca structura cu acidul hialuronic, prezentand astfel proprietati de hidratare a tenului. In timp ce fractiunile mai mari de beta-glucan raman pe partea superioara a pielii pentru a o hidrata si netezi, fractiile mai mici patrund profund (chiar si in derm), dovedind efecte de anti-imbatranire.


Izomerat zaharidic: o molecula de carbohidrati identici ca ai tenului, care se leaga de piele ca un magnet si mentine tenul hidratat mai mult timp decat majoritatea celorlalti umectanti.


Lista completă de inci: Aqua (Apa), Glucet metilic-20, Izomerat zaharidic, Glicerina, Madecasozida, Beta-Glucan, 1,2-Hexanediol, Acid citric, Citrat de sodiu, Caprilil glicol, Carbomer, Hidroxid de sodiu, Etilhexilglicerina, Fenoxietanol


Precautii:


Pentru uz extern, a nu se ingera. Testati inainte pe o portune mica a pielii.


Studii stiintifice/ Cercetare:

International Journal of Cosmetic Science, Volume 27 (5) – Oct 1, 2005, Anti‐Wrinkle Therapy: Significant New Findings in the Non‐Invasive Cosmetic Treatment of Skin Wrinkles with Beta‐Glucan

Phytotherapy Research, , Volume 28 (2) – Oct 1, 2005, Skin Health Promotion Effects of Natural Beta‐Glucan Derived from Cereals and Microorganisms: A Review

Shen, Xueqing, et al. "Propionibacterium acnes related anti-inflammation and skin hydration activities of madecassoside, a pentacyclic triterpene saponin from Centella asiatica." Bioscience, biotechnology, and biochemistry 83.3 (2019): 561-568.

Liu, Mei, et al. "Madecassoside isolated from Centella asiatica herbs facilitates burn wound healing in mice." Planta medica 74.08 (2008): 809-815.

Haftek, Marek, et al. "Clinical, biometric and structural evaluation of the long‐term effects of a topical treatment with ascorbic acid and madecassoside in photoaged human skin." Experimental dermatology 17.11 (2008): 946-952.

Jung, Eunsun, et al. "Madecassoside inhibits melanin synthesis by blocking ultraviolet-induced inflammation." Molecules 18.12 (2013): 15724-15736