Menu
Your Cart

Stress Less

Stress Less

O formula de gel usoara si matasoasa cu cantitati mari de Beta-Glucan din ovaz si Madecassoside din Centella Asiatica pentru a calma si repara tenul.


descriere

Stress Less este conceput pentru a ajuta tenul sensibil, deteriorat, iritat sau deshidratat cu combinatia de Beta-Glucan si Madecassoside, două supermolecule cu abilitati remarcabile de calmare, reparare si hidratare a pielii.

Beta-Glucanul este cea mai bioactiva si valoroasa parte a ovazului, avand proprietati de reparare intensa, de netezire a tenului si proprietati de vindecare a ranilor, in timp ce Madecassoside este una dintre principalele componente active ale Centella Asiatica, o planta medicinala care are un efect de calmare bine definita pentru vindecarea ranilor, cu efect antioxidant.

5-5.5
pH
0.2%
Beta-Glucan
0.3%
Madecassoside

In aceasta formula folosim 0,2% beta-glucan și 0,3% madecasozid. Desi este posibil ca aceste valori  sa para mici, atunci cand vine vorba de aceste doua active, ele sunt mari. In teste se foloseste Madecassoside de la 0,05% (s-a dovedit ca inhiba productia de melanina indusa de UV) sau la concentratie de 0,1% combinat cu 5% Vitamina C pentru efecte anti-imbatranire. 0,2% din Madecassoside are un efect remarcabil de hidratare a pielii si de protectie, precum si proprietati de reducere a rosetii si mancarimii atopice ale tenului predispus la psoriazis. Studiile in vivo (facute pe oameni) de catre producatorul Beta-Glucan-ului arata ca molecula imbunatateste recuperarea barierei cutanate folosita la 0,05%, in timp ce capacitatea sa de hidratare este la fel de buna ca cea a acidului hialuronic sau chiar mai mare. Utilizat la 0,1%, Beta-Glucan-ul face tenul mai ferm, mai fin si mai elastic.


Sfat Geek: utilizati Stress Less cu C-Glow dimineata pentru beneficii suplimentare de anti-aging.

Netestat pe animale | Vegan | Nu contine parfum sau uleiuri esentiale | Nu contine gluten | Malassezia-safe (acnee fungica-safe)


Cui se adreseaza?

Aproape tuturor, dar recomandam Stress Less daca tenul este predispus la deshidratare, sensibilitate, roseata si iritatie sau daca utilizati substante active puternice (precum cele anti-acnee, cum ar fi peroxidul de benzoil sau anti-imbatranire, cum ar fi tretinoina) cunoscute pielii sau care compromit bariera cutanata.

Tipuri de ten
tuturor tipurilor de ten, mai ales celor sensibile
Probleme ale pielii
sensibilitate, iritate, protectie cutanata slabita, deshidratare
Textura
usoara, nelipicioasa, matasoasa, textura gelului

Cum se foloseste?

Aplicati cateva picaturi pe fata dupa curatare, inainte de a folosi alte creme. Poate fi folosit fie AM si / sau PM.ingrediente si cercetare

Ingrediente cheie:

Madecassoside: Una dintre principalele componente biologic active ale plantei medicinale Centella Asiatica, cunoscuta si sub numele de Gotu Kola sau Cica. Are actiuni de vindecare a ranilor, de calmare si cu actiune antioxidanta.


Beta-Glucan: O supermolecula provenita de la ovaz, care are proprietati de reparare intensa a tenului, fiind in același timp un calmant si hidratant excelent, care are chiar si unele efecte anti-imbatranire. Este o molecula mare de polizaharida (zahar), oarecum similara ca structura cu acidul hialuronic, prezentand astfel proprietati de hidratare a tenului. In timp ce fractiunile mai mari de beta-glucan raman pe partea superioara a pielii pentru a o hidrata si netezi, fractiile mai mici patrund profund (chiar si in derm), dovedind efecte de anti-imbatranire.


Izomerat zaharidic: o molecula de carbohidrati identici ca ai tenului, care se leaga de piele ca un magnet si mentine tenul hidratat mai mult timp decat majoritatea celorlalti umectanti.


Lista completă de inci: Aqua (Apa), Glucet metilic-20, Izomerat zaharidic, Glicerina, Madecasozida, Beta-Glucan, 1,2-Hexanediol, Acid citric, Citrat de sodiu, Caprilil glicol, Carbomer, Hidroxid de sodiu, Etilhexilglicerina, Fenoxietanol


Precautii:


Pentru uz extern, a nu se ingera. Testati inainte pe o portune mica a pielii.


Studii stiintifice/ Cercetare:

International Journal of Cosmetic Science, Volume 27 (5) – Oct 1, 2005, Anti‐Wrinkle Therapy: Significant New Findings in the Non‐Invasive Cosmetic Treatment of Skin Wrinkles with Beta‐Glucan

Phytotherapy Research, , Volume 28 (2) – Oct 1, 2005, Skin Health Promotion Effects of Natural Beta‐Glucan Derived from Cereals and Microorganisms: A Review

Shen, Xueqing, et al. "Propionibacterium acnes related anti-inflammation and skin hydration activities of madecassoside, a pentacyclic triterpene saponin from Centella asiatica." Bioscience, biotechnology, and biochemistry 83.3 (2019): 561-568.

Liu, Mei, et al. "Madecassoside isolated from Centella asiatica herbs facilitates burn wound healing in mice." Planta medica 74.08 (2008): 809-815.

Haftek, Marek, et al. "Clinical, biometric and structural evaluation of the long‐term effects of a topical treatment with ascorbic acid and madecassoside in photoaged human skin." Experimental dermatology 17.11 (2008): 946-952.

Jung, Eunsun, et al. "Madecassoside inhibits melanin synthesis by blocking ultraviolet-induced inflammation." Molecules 18.12 (2013): 15724-15736