Menu
Your Cart

Calm down 100 ml

descriere

Calm Down acid exfoliant foarte blând și calmant, special conceput pentru pielea sensibilă. Formula conține 4% PHA + acizi BHA, oferă tenului un aspect sănătos și strălucitor, dar în același timp  protejează și hidratează.

Lichid exfoliant conceput pentru piele sensibilă sau predispusă la rozacee și roșeață.

Acizii PHA  fac parte din familia bine-cunoscuților acizi AHA, au proprietăți de îndepărtare a celulelor moarte ale pielii, dar nu au potențiale riscuri de iritații ca în cazul folosirii în exces a acizilor AHA. Acizii PHA oferă pielii hidratare intensă și protecție antioxidantă. BHA sau acid salicilic este, de asemenea, un exfoliant blând, care acționează în profunzime, cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii.

3.5-3.9 pH
3.2% PHA
0.8% BHA

Am combinat PHA și BHA cu ingrediente calmante, antioxidante și hidratante, astfel încât Calm Down nu numai ca exfoliază ușor, ci și calmează și hidratează pielea. Dacă aveți pielea sensibilă sau sunteți în căutarea unui exfoliant cu adevărat blând, tocmai l-ați găsit!

 

Netestat pe animale | Nu conține parfum sau uleiuri esențiale I Nu conține gluten I Sigur în sarcină și alăptare


Cui se adresează?

Tuturor celor care își doresc un exfoliant blând. Recomandat în special pentru pielea sensibilă, putând fi folosit și vara, ori celor care folosesc deja alți activi puternici în rutina zilnică, precum produse cu retinol.

De asemenea, este o opțiune excelentă, o variantă blândă  pentru începătorii în folosirea acizilor. În acest caz, poate fi alternat cu Smooth Out. Încercați să le alternați până când veți găsi puterea și frecvența exfolierii ideale (de exemplu, folosind Smooth Out de două ori pe săptămână și Calm Down în restul timpului, poate fi o rutina bună pentru început).

Tipuri de ten
orice tip de ten, recomandat și pentru exfolierea tenurilor sensibile
Probleme ale pielii
sensibilitate, piele ternă, roșeață
Textura
apoasă, fluidă

Cum se folosește?

Ideal, ca prim pas după curățarea tenului. Aplicați-l ca pe un toner, aplicându-l fie pe un disc de bumbac, fie tamponați ușor pe toată suprafața tenului, evitând zona ochilor și a buzelor. Așteptați absorbția completă, apoi puteți aplica seruri și/sau crema hidratantă preferată (ex: Hydration Station- pentru ten mixt, gras sau Happier barrier-pentru ten uscat, normal).

IMPORTANT: Alergie la aspirină: Calm Down conține acid salicilic (BHA), nu folosiți acest produs dacă aveți alergie la aspirină (acid acetilsalicilic).

DE REȚINUT:  Acest exfoliant conține doar acizi care nu cresc sensibilitatea la soare, fiind considerat un exfoliant ideal vara; cu toate acestea, vă reamintim că razele UV sunt considerate primul inamic al tenului, de aceea vă recomandăm să aplicați zilnic protecție solară, indiferent de anotimp.

Termen de valabilitate: 24 luni de la data fabricației (produs sigilat),  PAO 8 luni (de la data deschiderii).


precauții:

Produs de uz extern. A nu se ingera! A se evita contactul cu ochii.

ingrediente și cercetare

ingrediente cheie:

Gluconolactona + Acid lactobionic (PHA) - acizi exfolianți blânzi care nu numai că redefinesc textura pielii dar hidratează și oferă protecție antioxidantă.

Acid salicilic (BHA) -  acid solubil în ulei, cunoscut pentru proprietățile sale anti-inflamatorii.

Phragmites Kharka + Extract Poria Cocos - Extracte naturale care lucrează în sinergie pentru a reduce eficient inflamația și pentru a sprijini puternic pielea în lupta cu factorii externi.

 

listă completă ingrediente (INCI):


Water/Aqua, Glycereth-26, Gluconolactone, Lactobionic Acid, Propanediol, Salicylic Acid, Panthenol, Glycerin, Opuntia Ficus‐Indica (Prickly Pear) Extract, Saccharomyces Cerevisiae Extract, Phragmites Kharka (Topical Reed) Extract, Poria Cocos Extract, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol

 

studii științifice/ cercetare:

Cutis., 2004 Feb;73(2 Suppl):14-7., A polyhydroxy acid skin care regimen provides antiaging effects comparable to an alpha-hydroxyacid regimen

Journal of Cosmetic Dermatology, , Volume 5 (1) – Mar 1, 2006, An evaluation of a polyhydroxy acid skin care regimen in combination with azelaic acid 15% gel in rosacea patients

Dermatologic Surgery, , Volume 30 (2) – Feb 1, 2004, The Polyhydroxy Acid Gluconolactone Protects Against Ultraviolet Radiation in an In Vitro Model of Cutaneous Photoaging